• копирайтинг
 • копирайтер
 • SEO копирайтинг, сео копирайтинг
 • рерайтинг
 • контент для сайта
 • наполнение сайта
 • написание статей, статьи на заказ
 • рекламная кампания
 • обслуживание сайтов
 • биржа статей
 • пресс-релизы
 • копирайт, копирайтеры
 • Jégverem - 4. fejezet

  |
  Caro Lyne képe

  4.

  A kávé, a pirítós és a szalonnás tojás illatára ébredni egyike volt azoknak a dolgoknak, amiket Usha Hansson annyira szeretett. Szerencsés természetének köszönhetően sok mindennek tudott újra meg újra örülni, ami az emberek legtöbbjének (legalábbis a napos oldal szülötteinek) magától értetődő és természetes.

  Ilyen volt a selyemszatén ágynemű érintése az arcbőrén, és ilyen volt a hűvös-kék árnyalatokban pompázó, kertre nyíló fürdőszoba soha meg nem unható látványa. Ilyen volt a zuhanyrózsából záporozó forró vízsugár, a tusfürdő dús illata, és az a pár perc, amit pazar gardróbjában töltött el a megfelelő ruhadarabok kiválasztásával. De mindenekelőtt ilyen volt férje, Matt gondoskodó, kényeztető szeretete, aminek ma reggel a konyhából áradó nyálcsordító illatokat köszönhette.

  Felfrissülve, az előttük álló hétvége boldog ígéretét ízlelgetve sietett le a lépcsőn. Sean és Aimee már az asztalnál ültek, kócosan, pizsamában, Matt pedig, az ő Matthew-ja, makulátlan öltönye elé kötényt kötve sürgölődött a tűzhelynél. Amikor Usha belépett a konyhába, éppen a pancake-et fordította meg.

  - Anya! Menjünk biciklizni! Vagy csónakázni! Ma délután lesz Marcus szülinapi zsúrja, ugye elmehetek? Hol ebédelünk? Van itthon fagyi? – a két gyerek egymás szavába vágva tervezgette a hét végét. Usha tréfásan fogta be a fülét.

  - Állj, állj, állj! Így nem jutunk előbbre! Legelőször hallgassuk meg apát. Hátha már kitalált valami szuper programot. Például a múlt héten szó volt a kalandparkról… - sejtelmesen nézett Mattre, aki tréfás sajnálkozással tárta szét a karját.

  - Be kell mennem a klinikára délelőtt. Remélem, ebédre hazaérek, de a kalandpark ma semmiképpen nem fér bele a programba. Oda egy teljes napra érdemes menni! – látva a gyerekek megnyúlt ábrázatát, sietve hozzátette: - Talán majd holnap. Remélem, Daisy, akit tegnap műtöttem, komplikációk nélkül átvészeli a napot…és akkor holnap az orromat se dugom be a klinikára, ünnepélyesen megígérem! Ma este meg amúgy is zsúr lesz, a kalandparkban folyton csak az óránkat néznénk, nehogy elkéssetek valahogy, hát nem jobban járunk, ha holnapra hagyjuk a hétvége legjobb programját? Ma meg délután elmehetünk csónakázni is, fagyizni is, aztán irány a buli, és közben még előttünk van az egész kalandpark, ugye, hogy jobb így?

  Usha csodálattal figyelte Mattet. A gyerekek arcán fokozatosan váltotta fel a csalódottságot az elragadtatás, s mire Matt befejezte a rögtönzött kiselőadást, bánatukat mintha elfújta volna a reggeli szellő, ami belibbent a sarkig tárt teraszajtón, hogy a kávé- és szalonna-aromába némi virágillatot vegyítsen.

  Közel egy órával, két kávéval és egy kiadós reggelivel később dr. Matthew Hansson a klinika felé autózott. A kávé ízét elmosta Usha búcsúcsókjának édessége. Matthew imádta a feleségét, és élete legfontosabb harcának tartotta, hogy megvívott érte a szüleivel.

  Ami nem volt egyszerű. A patinás orvos-dinasztia egyáltalán nem fogadta tárt karokkal fiuk választottját. Észérvek röpködtek, majd, mikor ezek hiábavalónak bizonyultak, remek partinak ígérkező, szép, okos és főleg „megfelelő családból való” lányok adták egymásnak a kilincset. Szóba került a kitagadás is, apja komolyan fontolgatta, hogy megváltoztatja a végrendeletét. Akkor Usha azt mondta, adják fel. Tudta, Matt-et nem érdekelné, hogy kicseppen a hatalmas Hansson-vagyonból, de ha a klinikát is el kell hagynia, amelyik alapítása óta a család tulajdonában van, abba belerokkan. Matt azonban ismerte a szüleit, és úgy gondolta, mindez már a gyengülő ellenállás jele, afféle végső próbálkozás. Apja akárhogy fenyegetőzik, soha nem hagyná másra a klinikát, mint egy szem fiára, élete és pályája folytatására, aki nem csak summa cum laude végzett a Harvard orvosi karán, de zseniális sebésznek is bizonyult.

  Végül igaza lett. A szülők, akik mindennél jobban imádták őt, beadták a derekukat. Az esküvőn fagyos volt a légkör, de Sean érkezése mindent megváltoztatott. Matt szülei sznobok voltak ugyan, ám jó emberek. Miközben nem győzték unokájukat körülrajongani, menyüket is megkedvelték. Azon a napon pedig, amikor Usha áttetsző celofánba csomagolt rózsaszín kiscipővel köszöntötte anyósát a születésnapján, ellenállásuk utolsó bástyája is leomlott. Végre egy kislány! Ez volt az egyetlen, amit Alice Hansson nem kapott meg a sorstól – és most Usha jóvoltából ez is megadatott neki.

  Matt Hansson sokszor gondolt arra, hogy az életében minden tökéletes. Gyönyörű, kedves és okos feleség, jól sikerült gyerekek, biztos anyagiak, segítő szülői háttér. És a hivatása, ami kitöltötte az életét.

  De éppen azért, mert annyira kerek volt minden, Mattnek hiányoztak a kihívások. Kellett valami, aminek nem lehetett biztos a sikerében, amiért küzdenie kell. És a kutatásban végül ezt is megtalálta.

  Gondolatban feljegyezte, hogy hétfőn fel kell hívnia a Gest Termékenységi Központot. Épp ideje, hogy Li Chen beszámoljon, hogyan alakultak az elmúlt hetek kísérletei.

  Az autó hifiberendezése Csajkovszkij varázslatos dallamaival töltötte meg az utasteret. Matt lejjebb húzta az ablakot, hogy a reggel frissessége körülölelhesse. Azúrkéken szikrázott a tavaszi égbolt, és Matt nem vette észre a távolban gyülekező felhőket, amik azzal fenyegettek, hogy hamarosan a kétségbeesés szürkeségébe burkolják a horizontot.

  Kezdetét vette egy újabb tökéletes nap.

 • копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные статьи
 • слоган
 • нейминг
 • сео копирайтинг, SEO копирайтинг